Вадене на мъдреци и зъби

вадене на мъдреци и зъби

Вадене на мъдреци и зъби в стоматологични кабинети Дентал Арт. Екстракцията или изваждането на мъдреци и зъби е специфична хирургична манипулация, при която се премахва изцяло зъба от костта.

вадене на мъдреци и зъби

Причините за да се стигне до тази процедура са няколко.

1.Недобро лечение на корените

2.Външна травма, непозволяваща изграждане и спасение на зъба./ катастрофа, побой, удар , битов инцидент/

3. Кисти и грануломи, неповлияващи се от консервативна терапия

4. Доброкачествени и злокачествени заболявания със засягане на твърдите зъбни тъкани

5. Ортодонтски показания при деца и юноши

6. Ортопедични показания за възстановяване на дъвкателната и естетична функция

За извършването на тази манипулация се използва локална анестезия, която се поставя след обстоен преглед от нашите квалифицирани специалисти. Това е специфична хирургична манипулация, която изисква квалифициран и опитен екип. Не трябва да се подценява тази процедура. Изваждането на зъби и корени е ежедневна процедура, докато изваждането на мъдреци е дейност, която изисква определени предоперативни действия от Ваша страна. Преди да пристъпите към премахване на един или няколко мъдреца поради възпаление или ортопедични показания е необходимо да се направи 3D скенер на челюстта за да се установи качеството на Вашата кост, разположение на корените спрямо анатомични структури / кръвоносни съдове, нерви /. Това е изключително важно за една успешна и безпроблемна операция и добър следоперативен период. Има случаи, при които след отстраняване на мъдрец е необходимо да се поставят костозаместващи вещества в образуваната хирургична рана / виж PRF- регенерация /

Следоперативния период зависи от сложността на операцията, разположението на мъдреца в костта, дали има възпалителен процес преди операцията, здравословното състояние на пациента към момента на операция.

В дентални кабинети ДенталАрт ще се погрижим всички тези неща да Ви бъдат приложени за да гарантираме една иначе толкова страшна за пациентите манипулация, да премине неусетно и безболезнено за Вас!

 

 

 
Харесайте страницата ни във Facebook и бъдете винаги от първите информирани за всички новости, снимки и мнения на пациенти.

Харесахте ли страницата? Споделете я!