Избелване на зъби в домашни условия или професионално?

избелване на зъби

Избелване на зъби в домашни условия или професионално?

Каква е разликата между професионалното и домашното избелване ?

Основната разлика се състои в концентрацията на избелващата съставка. При клиничното избелване използваният агент е с много по-висока концентрация от колкото е допустимо и безопасно да се предлага в системите за домашно избелване. Това позволява желаният от пациента резултат да се постигне много по-ефективно, за по-кратко време, само в рамките на едно – две посещения в денталната клиника.

Как протича избелващата процедура?

Първо се изолира устната лигавица, за да не попада върху нея избелващ гел. След като се предпазят меките тъкани, върху зъбната повърхност се нанася избелващият агент, като в зависимост от вида използван гел, той се активира химически или чрез светлина. Една процедура има продължителност от около 20 мин., като на едно клинично посещение може да се приложат до три. След края на процедурата гелът се премахва, зъбите се почистват и на цветна скала се отчита постигнатата белота. При необходимост може да се проведе още едно клинично посещение.

избелване на зъби
избелване на зъби
избелване на зъби
избелване на зъби

Болезнено ли е?

Самата процедура не е болезнена, но е възможно зъбите да станат временно по-чувствителни след нея, като това преминава след кратък период от време. При пациенти с по-чувствителни зъби има опция за допълнително използване на средства за намаляване на чувствителността.

Дълготраен ли е ефекта?

Това до голяма степен зависи от самия пациент, честотата на прием на оцветяващи храни и напитки, тютюнопушенето, личната орална хигиена. Веднъж на 6 /12 месеца е хубаво да се прави поддържаща процедура, за да се запазят постигнатите резултати. Тук идва и ролята на домашното избелване, което е една допълваща стъпка към професионалното. Правилното съчетаване на двете процедури дава гаранция за дълготраен ефект.

зъболекари Пловдив Велинград циркониеви коронки

Харесахте ли страницата? Споделете я!