Избелване на зъби и орална хигиена

Избелване на зъби и орална хигиена

Избелване на зъби и орална хигиена са две отделни неща, които трябва да се извършват редовно. Макар да са различни като процедури, те са взаимосвързани, за да имате наистина бели и красиви зъби.

С годините , зъбите се оцветяват в резултат от употребата на оцветяващи храни и напитки (чай, кафе, червено вино, цигари, сокове и други); от травми или стари лечения и възстановявания. За да поддържаме добро здраве и красив вид на нашата усмивка е необходимо:
– добра лична орална хигиена с качествени продукти (четки, пасти за зъби, вода за уста, орални душове и др.)
– редовно посещение на зъболекар за профилактика, почистване и полиране на зъбите. На всеки 6 месеца. А при пародонтални проблеми и на всеки 3 месеца.
– При възпаление на венците -веднъж годишно лечение с лазер.

Избелване на зъби

Когато зъбите са здрави, но проблемът са оцветявания, петна и жълти зъби, добър резултат ще се получи с избелване. В домашни условия и клинично избелване. Клиничното избелване е в рамките на един час. А избелването в домашни условия продължава от 8 до 10 дни. Трайността на резултата зависи от хигиената на устната кухина, както и от хранителните навици. Едно посещение за избелване на всеки 2 години, спомага за запазване на белотата на вашите зъби. Ако съчетаете двете избелвания- клинично и домашно, ефектът е гарантирано дълготраен.

Когато пациента е млад, зъбите са здрави, а проблема са кривите зъби, най-подходящото лечение е ортодонтско. При преглед се преценя дали да се поставят брекети или ортодонтски апарат. Без инвазивни методи зъбите ще се подредят и така ще се избегнат бъдещи пародонтални проблеми ( възпаление на венците и зъбодържащия апарат; разклащане на зъбите ). Кривите зъби в млада възраст са предпоставка за гингивит , а в напреднала възраст за пародонтит.

Не пренебрегвайте редовната хигиена и ежегодна поддъръжка на зъбите си. Това ще ви се отблагодари с красиви и бели зъби, с които да се гордеете. Ние с радост ще ви консултираме и ще назначим най-подходящите процедури за вас. Не се колебайте да ни потърсите! Запишете своя час още сега!

Харесахте ли страницата? Споделете я!