Избелване на зъби

Избелване на зъби от студио Дентал Арт

Пушенето, пиенето на чай, кафе и алкохол – в допълнение с тъмните петна на зъбите причинени от кариес, зъбен камък и налепите от тютюн и оцветяващи храни са само част от причините, които могат да доведат до оцветяване на зъбите, а оттам се получава и неестетичният и нездрав вид на вашата усмивка.

И точно толкова са причините да поискате избелване на своите зъби.

Съществуват два основни вида оцветяване: външно и вътрешно.
Вътрешното оцветяване може да бъде причинено в следствие на лечение на коренов канал.
Външното оцветяване е по-очевидно, в следствие на горе споменатите пушене, пиене на кафе, чай и др. се получава потъмняване на повърхността на зъбите, което от своя страна води до не толкова добър естетичен вид на Вашата усмивка.

 

Затова ние, от Дентал Арт център сме тук, за да се погрижим за красивата Ви усмивка!

 

Студиото предлага:
Вътрешно избелване на зъби

Процедура: Прави се рентгенова снимка, за да се види дали е добре излекуван канала, след това се прави вътрешно отворче в коронката на зъба, най често там където е пломбата след лечението, изчиства се добре от оцветяващите материи, след това се поставя в дупчицата избелващият гел.
Според степента на оцветяване се преценя колко дълго да стои гела.
Когато зъбът е достатъчно избелен, се пломбира.
Резултатът от избелването е траен и зъбът остава така избелен, без да е нужно процедурата да се повтаря някога във времето.
Напълно безболезнена процедура!

Външно избелване на зъби

Външното избелване се прави на външната повърхност на зъбите във видимата, естетична част на съзъбието-линията на усмивката.
Тук резултатът е траен 1-1,5 година, след това се повтаря.
Процедура: Зъбите се намазвар с флурен гел, за да се избегне появара на чувствителност на зъбите.
Венецът се изолира с гингивална бариера, която го пази от избелващият гел.
Гелът се нанася върху зъбната повърхност и се активира с лампа.
Лампата излъчва синя светлина и загрява гела, така се потенциира избелващият ефект на гела. Протича сложна химична реакция при коята се извеждат оцветяващите вещества от зъбната повърхност. С помоща на гела и в комбинация с лампата зъбите се избелват с 5 да 15 нюанса. Продължителност на процедурата 30-40 минути. В зависимост от желаната белота, която пациента иска да постигнем, процедурата може да се повтори и потрети.
Видим резултат след първата процедура. За подръжка и по- дълготраен резултат може да се използват специални избелващи пасти и домашна система за избелване.

избелване на зъбиизбелване на зъби

Избелване на зъби

 

 

 

 

 

 

Харесайте страницата ни във Facebook и бъдете винаги от първите информирани за всички новости, снимки и мнения на пациенти.

Харесахте ли страницата? Споделете я!