Изграждане на зъби

Изграждане на зъби. Изграждане и възстановяване на фрактурирани зъбни тъкани е често срещан проблем в ежедневната дентална практика на нашият екип. Тази процедура представлява възстановяване на загубените поради различни причини части от коронковата част на зъба с висококачествени материали, с които екипът ни разполага. Те могат да бъдат композити, компомери, метални или фибро щифтове и др. Преди да се пристъпи към изграждане е важно да се направи преценка дали фрактурирания зъб подлежи на такава корекция или е необходимо да се приложи ортопедично лечение / поставяне на коронка /.

Изграждането на зъба може да бъде:

  • директно в стоматологичния кабинет -Когато има малка фрактура, използва се фиброглас щифт или влакно и специален двукомпонентен материал със стъклени и керамични частици. При този метод се постига максимална здравина, естетика и функция доближаваща се до естествения  дентин на зъба.
  • индиректно – Този метод се използва при по-големи загуби и фрактури. В зъботехническата лаборатория с взет предварително отпечатък от счупения зъб, зъботехникът изработва монолитно отляти от метал щифт и пънче наречени пинлей. След това изработения от зъботехника заместващ материал се циментира с двойно полимеризационен цимент за наличните твърди зъбни тъкани. След 24 часа се взима силиконов отпечатък от създаденото изкуствено зъбно пънче и се поставя коронка / по избор на пациента- може да бъде керамична, циркониева, бленд система /
За повече информация и записване на часове- моля, използвайте дадените контакти.

Харесахте ли страницата? Споделете я!