Керамични корони

Керамични коронки са най-високо естетичните протезни конструкции, които се изработват в естетичната стоматология. Те не съдържат метални елементи и изглеждат напълно като естествени зъби. Керамичните коронки пречупват светлината подобно на естествените зъби и изглеждат досущ като естествени зъби. Те не предизвикват алергии, неприятни усещания и дискомфорт. Материалът, от който се изработват керамичните коронки е с най-близки качества да естествения зъб и така те могат да се използват за възстановяване на живи и умъртвени зъби. Друго предимство е, че керамичните коронки са много здрави с дълъг живот, не причиняват оцветяване на венеца, осигуряват ви здрава захапка.

Още по-естетичен и красив материал за изработване на корони в стоматологията е литиево-дисиликатните керамични корони, наречени IPSe. max или прескерамика. Тя е по-крехка от циркония, но е изключително естетична, тъй като оптичните й качества се доближават най-много до зъбният емайл. Това я прави много подходяща за изработка на предни зъби, малки протезни конструкции- онлей, инлей, фасети. Отличен избор за пациенти, целящи високи естетични резултати.

Керамичните, циркониевите и циркониево-керамични корони са биологично поносими и са много добра алтернатива за пациенти със свръх чувствителност към стоматологични сплави и метали.

За изработката им е необходимо минимално инвазивно изпиляване на зъбните тъкани, сравнено с необходимостта от изпиляване на по-голямо количество зъбни тъкани при метало керамичните конструкции. Това се дължи на изключителната тънколивкост на циркания и керамиката. Тоест нужната здравина и естетичен вид се постига с тънък слой от материала. Докато при изработката на метало-керамичната корона е необходимо да бъде изпилена значителна дебелина от зъбната повърхност, за да се замести от металното кепе и слоевете керамика. 

Стоматолозите от Дентал Арт работят с качествени материали, които ще ви осигурят здрави зъбни коронки и за това можем да ви дадем гаранции.

За повече информация и записване на часове моля, използвайте контактната ни форма.

 

Харесахте ли страницата? Споделете я!