КОЗМЕТИЧЕН БОНДИНГ

В момента има много различни видове козметични стоматологични лечения, като козметичния бондинг е едно от най-простите, но най-ефективните. Процесът на козметичен бондинг включва прилагането на специална смола върху горната част на зъбите, която след това се оформя, за да покрие всички несъвършенства и да подобри цялостния външен вид на зъбите на пациента. Ефектът от козметичния бондинг създава усмивка, която изглежда по-здрава, равномерна и по-привлекателна от преди.

При Какви козметични проблеми може да се използва?
Козметичния бондинг може да се използва за подобряване на различни аспекти на усмивките на пациентите, включително:
– Покриване на пукнатини, други повърхностни повреди
– Добавяне на дебелина на тънки зъби или зъби, които са отдалечени от останалата част на дъгата
– Затваряне на малки празнини между зъбите
– Добавяне на височина към къси или ерозирали зъби
– Покриване на петна или обезцветяване и подобряване на цялостния цвят на зъбите

Ако не сте сигурни дали козметичният бондинг е най-доброто решение за подобряване на вашата усмивка, нашият дентален екип ще се радва да предложи своето опитно мнение.

Как се извършва козметичният бондинг?
Процедурата за козметичен бондинг е неинвазивна, лесна и може да се извърши само за един час, което я прави изключително удобна за заети пациенти. Първо, смолата се създава в нюанса, който е необходим, за да съответства на вашите съществуващи зъби или да подобри цвета на цялата ви усмивка. След това се прилага зъб по зъб наведнъж, и се оформя според нуждите в зависимост от вида на несъвършенството, което се опитвате да коригирате. Въпреки че това може да звучи лесно, определено е форма на изкуство и трябва да сте сигурни, че имате опитен зъболекар, който знае как да създаде подобренията, които желаете, по такъв начин, че да изглеждат естествено. След като смолата е нанесена и вашият зъболекар е доволен от начина, по който изглежда, тя се втвърдява с помощта на специална лампа за полимеризиране. Процесът завършва с полиране на зъбите, така че те да наподобяват цвета и прозрачността на естествените зъби. При тази процедура няма прекъсване, така че ще можете да се върнете към обичайните си дейности веднага след назначаването.

Предимства при избора на козметичен бондинг
Има няколко причини, поради които козметичният бондинг е предпочитаното решение за козметична стоматология за много пациенти:
• Целият процес е неинвазивен, което означава, че няма нужда от анестезия и умъртвяване на зъби
• Вашата усмивка може да бъде подобрена само с едно посещение!
• Свързването може да укрепи зъбите и да даде допълнителен слой защита на естествения зъбен емайл
• Лечението на свързаните зъби са прости и ясни
• Пациентите остават с подобрена усмивка и зъби, които изглеждат и се чувстват напълно естествени

Ако не сте доволни от външния вид на зъбите си и смятате, че те могат да бъдат подобрени с помощта на козметичен бондинг,уговорете си среща нашия дентален екип, който с радост ще ви посъветва дали сте подходящ кандидат за това решение.

Харесахте ли страницата? Споделете я!