Ендодонтия /Кореново лечение на зъби/

Кореново лечение на зъби (пулпит или периодонтит) – При кореново лечение на възпалена или инфектирана пулпа се отстранява  вътрешността на зъба. Внимателно се почиства и дезинфекцира кореновия канал, след което се запълва и запечатва с гумено-подобен материал  наречен гутаперча и лечебна паста. След това зъбът се възстановява с пломба или корона, взависимост от това колко е бил разрушен. След възстановяване, зъбът продължава да функционира като всеки друг зъб.

Лечението на коренови канали е рутинна стоматологична процедура и обикновено може да бъде завършена в една или две срещи, в зависимост от състоянието на зъба.

Запазване на естествения зъб чрез кореново лечение има много предимства:

  • Ефективно дъвчене
  • Нормална сила на захапване
  • Естествен вид
  • Предпазва други зъби от прекомерно износване.

Запазвайки зъба чрез ендодонтско лечение, запазвате  естествената функция и вид на вашето съзъбието и така поддържате здрава и красива усмивка. Ще продължете да се наслаждавате на храните, които обичате и ще намалите необходимостта от постоянна стоматологична работа. С подходящи грижи, повечето зъби, които са имали кореново лечение, ще  удължат  живота на цялото съзъбите  за  дълъг период от време и ще  ви спестят  по-нанатъшни разходи по възстановяване на липсващи зъби.

За професионален резултат в кореновото лечение ние използваме апекс локатор(за електронно измерване на дължината на кореновия канал)  и ендомотор( за машинна обработка на кореновия канал ). Избрахме световен лидер на пазара в стоматологична техника за обработка на коренови канали – SIRONA, W & H, Kavo, VDW RECIPROC,за да осигурим възможно най-доброто качество.

Simple Animation for Your Patients . . .

Публикувахте от ‎انجمن علمی دانشکده دندانپزشکی آزاد Azad University Dental Society‎ в Четвъртък, 7 януари 2016 г.

Харесахте ли страницата? Споделете я!