Лечение на пулпит и кореново лечение на зъб

Лечение на пулпит и кореново лечение на зъб в „Dental Art Center“ – Пловдив. Има няколко стадии за лечение на кариеси. Първият стадии е, когато кариесът е във вид на бяло петно. Той може лесно и бързо да бъде повлиян и лекуван неинвазивно с „ICON“ материал. Той запечатва деминерализираната зъбна повърхност и по този начин спира по нататъшното увреждане на зъба и така се избягва необходимостта от изпиляване с машинка и последващо пломбиране. Това е неинвазивен метод за лечение на ранен кариес, когато е диагностициран навреме.

Втори стадии е, когато вече има дупка на зъба и тя трябва да бъде почистена – изпилена с машинка. При по-ранно посещение при зъболекар, ще бъде лекуван много по-лесно, бързо и без болка. В този случай има минимални усложнения или изобщо няма такива.

Лечение на пулпит и кореново лечение на зъб
Ендодонтски мотор

Третият стадии е кариесът да бъде толкова дълбок, за да се образува пулпит / възпален нерв/. В този случай се налага лекуване на кореновата система на зъба. Лечението се осъществява с ендодонски машини. В стоматологични кабинети „Dental Art Center“ – Пловдив и Велинград разполагаме с такъв едномотор. Това е най-съвременния метод за лечение на кореновата система на зъбите. Машинната обработва ни гарантира напълно почистване на вътрешните стените на канала.При работа с ендомотор бързо и лесно получаваме професионални резултати. Ръчната обработка на канала не ни дава гаранция за пълното почистване на зъба, а не добре излекуваният зъб дава по нататъшни усложнения.  Едномоторът има вграден апекс локатор, който измерва точната дължина на кореновият канал, което също допринася за абсолютната точност в лечението. След това зъбът се попълва с пасти, които са биологични съвместими с организма и няма болка. Използваме само висококачествени материали за пломбиране и запълване на кариесите, с които гарантираме качествено кореново лечение и добър естетичен вид на зъбите. Също така здравина и дълъг живот на пломбата, а от там и на кореновото лечение. За пломбиране използваме само бели пломби – не амалгамени. С всяка следваща година се произвеждат различни по-нови и качествени материали за лечение в стоматологията. Именно такива използваме и ние, за да ви гарантираме професионално лечение. Правилно лекуваният зъб ще остане здрав в продължение на години.  

Лечение на пулпит и кореново лечение на зъб

Когато кариесът е много дълбок, но не е станал пулпит, правим лечение с лазер. С него се стерилизира зъбът, което предотвратява инфектирането на нерва и появата на пулпит. Лазерното лечение на зъби е един от най-новите методи в стоматологията, който ви гарантира професионално, пълно лечение с минимална болка.

В стоматологични кабинети „Dental Art Center“ – Пловдив и Велинград се предлага и лазерно лечение на зъби. За това можете да прочетете повече ТУК.

Какви са признаците за нуждата от кореново лечение на зъб:

  • чувствителност към студено, топло, сладко, кисело
  • чувствителност или болка при дъвчене на по-твърда храна
  • чувствителност предимно вечер, особено при легнало положение на тялото;
  • потъмняване на конкретен зъб;
  • чувствително или подуване на венеца около някой зъб;
  • наличие на  фистула (отвор), от която излиза секрет. Появява се върху венеца около проблемния зъб.

В зависимост от степента на разрушаване на зъба, той може да бъде лекуван само с почистване и фотополимерна пломба. При по-голямо разрушаване, се налага използвате на щифт за изграждане на зъба. В този случай препоръчваме и обличане на зъба с коронка. Това ще му гарантира дълъг живот. Трета степен е при пълно разрушаване на зъб, да се постави цяла коронка. 

Важно е да правите профилактични прегледа при зъболекар на всеки 6 месеца за превенция на развитието на кариеси. Това ще ви спести много време, болка и дискомфорт.

Харесахте ли страницата? Споделете я!