ПОРЦЕЛАНОВИ ФАСЕТИ

Порцелановите фасети са може би едно от най-популярните решения за козметична стоматология, налични в момента. Тези тънки, подобни на нокти покрития се нанасят върху външния емайл на зъбите, където ще покрият всички козметични несъвършенства и ще подобрят цялостният вид на зъбите. По този начин порцелановите фасети могат да трансформират всяка усмивка и да дадат на пациентите по-голяма увереност да споделят усмивките си със света.

Порцелановите фасети са уникални за всеки пациент и могат да се поставят индивидуално за справяне с проблем с един зъб или в комплекти, така че да можете да подобрите практически всяка част от усмивката си. Те могат също така да бъдат създадени в множество различни нюанси, което прави възможно съчетаването на отделни фасети с вашите естествени зъби, така че да изглеждат изключително дискретни или, алтернативно, така че да могат да променят цвета на цялата ви усмивка.

Какви козметични проблеми могат да бъдат коригирани с помощта на порцеланови фасети?
Доказано е, че порцелановите фасети са изключително ефективни и успешни при лечението на различни проблеми в козметичната стоматология, включително:
• Покриване на отчупвания, пукнатини и други дребни несъвършенства
• Закриване на малки празнини между зъбите
• Добавяне на дебелина на зъбите, които са отдалечени от останалата част на дъгата
• Добавяне на височина към зъбите, които са с малък размер или са ерозирали
• Прикриване на петна и обезцветяване

Ако не сте сигурни дали вашите козметични проблеми могат да бъдат коригирани с помощта на порцеланови фасети, ние в DentalArt Clinic сме готови да Ви съдействаме и помогнем да вземете най-правилното решение.
Какъв е процесът за получаване на порцеланови фасети?
Порцелановите фасети се поставят в двуетапен процес, който включва две посещения в кабинета на Вашия зъболекар. При първото посещение ще Ви бъдат взети дигитални отпечатъци от зъбите и ще бъде определен цвят, в който ще бъдат изработени Вашите порцеланови фасети. Това позволява вашите фасети да бъдат създадени в перфектната форма, размер и цвят, за да подобрят външния вид на вашите зъби. Когато са готови, ще си уговорите втора среща.

При повторното ви посещение зъбите ви ще бъдат подготвени за поставяне на фасети. Този процес се извършва с помощта на локална упойка, тъй като включва изпиляване на част от естествения емайл на вашите зъби. Това се прави, за да се гарантира, че фасетата пасва добре и не изглежда неестествено дебела. Веднъж подготвен, вашият зъболекар ще провери прилягането на всяка фасета, преди да я приложи върху зъба с лепило. След това лепилото се втвърдява с помощта на специална светлина, която го свързва трайно към зъбната структура. Тази част от процеса е безболезнена и веднъж завършена, не изисква прекъсване, така че можете да започнете да използвате зъбите си както обикновено веднага.

Какви са предимствата на порцелановите фасети?
Има редица предимства при избора на порцеланови фасети за преобразяване на вашата усмивка:
• Могат да прикрият множество козметични дефекти
• Те могат да подобрят цвета на вашите зъби и да ги направят да изглеждат по-здрави, по-млади и по-привлекателни
• Порцелановите фасети са силно устойчиви на петна, което ви позволява да запазите вида на новата си усмивка за по-дълго време
• Процедурата за прилагането им е минимално инвазивна
• Рискът от усложнения, свързани с процедурата, е много нисък
• Порцелановите фасети са много дискретни
• Фасетите могат да придадат здравина и издръжливост на зъбите и да защитят естествения емайл
• Те са чудесна алтернатива за пациенти, които не могат да избелят зъбите си или които не са успели да постигнат задоволителни резултати с помощта на избелване

Порцелановите фасети са идеален начин за справяне с повечето дребни козметични проблеми с усмивката и ние ще се радваме да ви дадем повече информация за това популярно решение.

Харесахте ли страницата? Споделете я!