Поставяне на зъбни импланти

поставяне на зъбни импланти

Зъбните импланти са средство на избор при пациенти, загубили единични или цели групи от своите зъби поради различни причини- травма, заболяване на пародонта, общо заболяване / диабет, остеопороза, бъбречни и чернодробни заболявания/. Имплантите представляват титаниеви винтове, които се поставят оперативно в устната кухина на мястото на липсващи зъби. Поставят се под локална анестезия /упойка/. Операцията за поставяне на импланти обикновенно отнема между 45 минути до 2 часа в зависимост от зоната,броя и сложността на конкретния случай. В дентални кабинети ДенталАрт предварително ще изискат от Вас да се направи 3D скенер за да се определи с точност до милиметър положението и размера на необходимите импланти и да се предвиди с максимална точност с какво количество и качество кост разполагате.

Импланти могат да бъдат поставени на хора, клинично здрави към момента на операция, от 18 до 70 годишна възраст. Съществуват няколко основни противопоказания за поставяне на зъбни импланти:

1.Неконтролиран диабет / тип 1, тип 2 /;

2.Прекомерна употреба на цигари,упойващи средства и медикаменти;

3.Остеопороза;

4.Сърдечно-съдови заболявания,които не позволяват извършването на операция за поставяне на импланти;

5.Чернодробни заболявания / хепатит А,В,С , цироза/;

6.Бъбречни заболявания възпрепятстващи възстановителния следоперативен процес;

7. Антикоагулантна терапия при прекаран инфарт на миокарда, инсулт / прием на антикоагуланти като Аспирин, Плавикс, Синтром , Клопидогрел и др / При наличние на такъв вид назначена терапия не е невъзможно поставянето на импланти , но се изискват специфични допълнителни изследвания назначение от нашия екип;

8. Занемарена устна хигиена- при пациенти, които нямат изградени правилни навици за подръжка на устната хигиена е рисково поставянето на импланти поради наличието на огромно количество зъбен камък, бактерии и патогенни микроорганизми, които ще попречат сериозно на възстановителния следоперативен процес;

9. Наличие на голям брой развалени зъби- Това са пациенти, които искат да си поставят имплант но наличните зъби не са санирани/ стари пломби, нелекувани добре зъби в съседство с оперативното поле, наличие на хронични кистозни грануломи, неадекватно проведени терапевтични процедури/ В този случай се налага първо да се отстранят тези терапевтични проблеми и след това да се премине към оперативното поставяне на импланти;

 

поставяне на зъбни импланти

поставяне на зъбни импланти

 

След внимателна оценка на здравето ви, нашите специалисти ще ви предупредят  за всякакви възможни усложнения, които биха могли  да повлияят на Вашето лечение.

 

 

 

 

 

 

Това е кратко клипче, в което изключително подробно е представен целия процес за поставяне на зъбни импланти и последващия заздравителен и след оперативен процес!

Харесайте страницата ни във Facebook и бъдете винаги от първите информирани за всички новости, снимки и мнения на пациенти.

Харесахте ли страницата? Споделете я!