Протези

След определена възраст и при определени обстоятелства, нашите пациенти загубват част от свойте зъби. Тази загуба може да се дължи на ненавременно лечение и профилактика. За възстановяване на на голям брой липсващи зъби се изработват протези. Те се задържат в устата чрез задръжно-опорни елементи за останалите налични зъби. Ако липсват всички зъби задръжката е чрез вакуум към устната лигавица, костните била на челюстите или от импланти.

При частично обеззъбяване, когато няма достатъчно налични зъби, за да се направи мост се изработва частична протеза.

Дъвкателното налягане се предава върху зъбите и лигавицата. При пълно обеззъбяване се изработва тотална / цяла/ протеза. Дъвкателното налягане се предава изцяло върху лигавицата на устната кухина. Протезата може да се постави върху импланти-например 2-3 броя (снимка) Дъвкателното налягане се предава върху имплант и лигавица. За да избегнем протезите е необходимо поставяне на по-голям брой импланти, които да могат да носят мостова конструкция. Тук дъвкателното налягане се предава изцяло върху имплантите.

Протезирането подобрява усмивката и външния вид. Коригира т. нар. “ старчески изглед“ на долната трета на лицето.(снимка) Подобрява говора, прави пълноценен дъвкателния акт, повдига вашето самочувствие.
Взависимост от материал който се изработват те биват няколко вида:

* Thermo Sense -най-съвременният материал за изработка на протези на стоматологичния пазар- нечъпливи, еластични протези
* Моделно- ляти протези
* Силиконови – Valoplast протези
* Сандвич протези- които комбинират силикон и пластмаса
* Обикновени пластмасови протези

Планът на лечение е индивидуален. От каква протеза се нуждаете?- необходимо е преглед и консултация в стоматологичния кабинет. Ние ще ви предложим най-доброто решение за вас и вашата усмивка.

Харесахте ли страницата? Споделете я!