Фасети

ФАСЕТИ

Когато гледаме усмивките си, много от нас могат да изберат няколко неща, които биха искали да променят. Едно от нещата, които най-често чуваме от нашите пациенти е желанието им да скрият някои от недостатъците и несъвършенствата на зъбите си. Понякога това е обезцветяване, напукване, празнини или счупени зъби. Много от тези пациенти смятат, че единствената им възможност е зъбът да бъде напълно изпилен за коронка или дори изцяло премахнат!. За щастие има много по-лесен начин да получите усмивката на мечтите си и да запазите естествените си зъби!

Какво представляват Фасетите?
Зъбните фасети са тънки покрития за вашите зъби, които изглеждат и се усещат като вашите естествени зъби. Фасетите могат да бъдат направени от различни материали, но най-често са порцеланови или циркониеви. Понякога фасетите се наричат „зъбни ламинати“. Тези тънки ленти са прикрепени към повърхността на зъба и предлагат на пациентите предимството да скрият зъба под него и всички несъвършенства, но също така могат да добавят слой защита, за да поддържат естествената ви усмивка.

Ние в DENTAL ART CLINIC сме готови да ви помогнем да вземете правилните решения, за да постигнете перфектната си усмивка. Можем да обсъдим възможността за използване на порцеланови или композитни фасети от смола и как това може конкретно да работи за вас. Обадете се днес, за да уговорите час!

Процеса
Има два различни подхода, които могат да се използват за поставяне на вашите фасети. Първият използва композитна смола. Този процес обикновено може да бъде завършен с една среща, така че много пациенти оценяват първоначалното удобство на този подход. За съжаление обаче смолистите фасети са по-податливи на повреди като начупване или напукване и може да се нуждаят от по-редовна поддръжка във времето.

Зъбът се подготвя чрез отстраняване на малка част от емайла в предната част на зъба. Това позволява закрепването на смолистата фасета, без да създава усещане за обем на зъба или същият да стърчи пред и над  другите зъби. Смолите се предлагат в различни цветове и нашият персонал ще се погрижи да съчетае вашата фасета с естествения цвят на вашите зъби, така че никой друг да не разбере, че дори сте имали извършена стоматологична работа.

Вторият подход се нарича още индиректен подход. Този метод обикновено използва две срещи, но пациентите обикновено са по-доволни от дългосрочния резултат от порцелановите фасети. Първата среща е мястото, където нашият персонал ще оформи зъба или зъбите, където ще бъде поставени фасетате. След като бъде отстранено необходимото количество зъбен емайл, ще бъде взет дигитален отпечатък от зъба или зъбите и ще бъде изпратена в лаборатория. След това лабораторията ще създаде вашата фасета, която да съответства конкретно на този зъб. Това означава, че ще получите перфектен външен вид и усещане от първия път с гарантирана максимална точност!

Обикновено пристигането на фасетите отнема около две седмици. След като получим вашите фасети, вие ще се върнете в клиниката, за да бъдете финализирани. Нашите служители ще се уверят, че прилягането е перфектно, като постави фасетата върху зъба и след това я оформи, докато стане правилната. Когато сме доволни от външния вид, лепило ще бъде поставено върху фасетата и след това ще бъде прикрепено към вашия зъб.

Обзор
Ако сте обмисляли да получите перфектната усмивка и смятате, че фасетите или ламинатите може да са подходящи за вас, свържете се с нас днес. Насрочването на консултация може да ви помогне да получите желания вид сега!

Харесахте ли страницата? Споделете я!