Френулотомия

детски стоматолог Пловдив

Френулотомията е вроден и най- често наследствен проблем, но днес се лекува бързо и безболезнено за пациента с кратък възстановителен период.

Френулотомията (или срязването на къс френулум) е процедура, която се налага при ниско заловен френулум (юздичка) от горната устна към венеца или от езика към долната челюст. Френулумът често пречи на нормалния говор, предизвиква отдръпване на венеца и оголване на шийките на зъбите, а в не малко случаи води и до разстояние между зъбите. Процедурата френулотомия се прилага както за френулума на езика, така и за френулумите на устните. Тя се състои в удължаване на късият френулум чрез премахването на част от него в точно определено място. Манипулацията представлява малка хирургична операция, която се извършва под местна упойка с помощта на лазер. 

В Дентал Арт процедурата по изрязване се извършва с висококачествен лазер бързо и безболезнено за пациента с кратък възстановителен период. Лазерът не реже меките тъкани, а  ги “изпарява” чрез светлинна енергия. Има много по-малък дискомфорт, от хирургично изрязване с шев. При лазерната процедура почти няма кървене. Лазерите стерилизират при допир и имат минимален риск от инфекция. Заздравяването е много бързо – лазерът стимулира биорегенерацията и оздравяването. Възстановителният период е в рамките на 1 до 5 дни. През този период раната наподобява афта, а пациента може да говори и да се храни напълно нормално.

 

 

Харесахте ли страницата? Споделете я!