ThermoSens протези

ThermoSens протези

ThermoSens протези

ThermoSens протези – кога се налага поставянето на протези?

  • При загуба на значителен брой зъби в страничните дистални / задни/ части на устната кухина
  • При загуба на голям брой фронтални / предни/ зъби
  • Когато няма достатъчни естествени зъби върху, които да се изработи мостова конструкция

В тези случай се изработва протеза или се поставят импланти. Имплантите имат много предимства, но имат и недостатъци. В случай, когато има противопоказания за поставяне на импланти, се изработват протези. Те са икономичен и неинвазивен метод за лечение. В случай на пълно обеззъбяване и биологична предиспозиция могат да се поставят малък брой импланти, които да държат стабилно протезната конструкция над тях.

В тази статия ще представим нов вид протези, подходящи за цели и частични протези и протези над импланти.

Денталната индустрия е в непрекъснато търсене на подходящ продукт, който да отговори на високите изисквания на пациента за по-удобни, по-здрави и по-естетични протезни възстановявания. С напредването на технологиите и химичната индустрия това е постижимо и на денталният пазар вече се предлагат нов вид протези, направени от иновативен материал. Той е изключително гъвкав и здрав, практически нечуплив, удобен, биологично поносим, неалергизиращ. Това е VERTEX TERMO SENS.

Thermosens протези
Thermosens протези

Синонимите, с които пациентите ги наричат са : меки, силиконови, еластични протези. Термосенс протезите са с подобрени качества, които изместват до сега познатите силиконови Valoplast протези. Недостатъците на Valoplast протезите идват от факта, че са временни / което се подценява значително/, затова и издръжливостта им във времето е кратка. Много са меки и прекалено се огъват. Това ги прави нестабилни при хранене, особено на топли храни и напитки. Пластмасата им поема влага, миризма, бързо се оцветяват и амортизират.

VERTEX TERMOSENS протезите не поемат влага и миризми от храната и не се оцветяват. Технологията им на изработване е съвсем различна. Те не съдържат мономер, който често причинява алергични реакции, както при обикновените пластмасови протези. Технологията на изработване е чрез леене на пластмасата в специална машина, което позволява монолитно отливане на куките с протезното тяло. Това ги прави удобни и стабилни по време на дъвкателния акт и при поставяне и сваляне на протезите. Куките на протезите могат да се изработят от същият или различен, избран от вас цвят, така че да:

  • имитират венец или зъб
  • или да са прозрачни

Това ги прави изключително естетични. Тези протези нямат метални куки, които са неудобни, разхлабват се във времето и нарушават естетиката на протезата.

Thermosens протези
Thermosens протези

VERTEX TERMOSENS имат различна разцветка от 10 цвята, така пациента може да избере цвят на протезното тяло, зъбите и куките, които най-подхождат на неговите естествени зъби и венци. Имат ефекти, т. нар. „власинки“, които имитират естествения вид на венечната лигавица. Зъбите, които се поставят на протезата са трислойни, така че да изглеждат като естествени. Материалът, от който са направени е с много високо качество. Те не си променят цвета във времето и не се изтриват от дъвкателните движения.

VERTEX TERMO SENS са изключително гъвкави и „жилави“, практически невъзможно е да бъдат счупени. Това позволява протезата да бъде направена максимално тънка и комфортна. Може да бъде редуцирана във фонетично-неутрална зона, така че пациентът да не чувства затруднения при говор. Не се нарушават тактилните, термичните и вкусовите възприятия по време на хранене.
Термопластичният материал има много добра адаптаптивност и прилепва точно и плътно към лигавицата. Тава е така тъй като при изработката на протезата няма обемно свиване, както при обикновените пластмаси, където се смесва мономер с полимер. Това ги прави максимално точни, което е много важно при изработката на надимплантните протези. Създават мек и комфортен допир към лигавицата на устната кухина, не обиват и не правят рани, както обикновените твърди протези.

Този тип протези са подходящи за изработка на тотални /цели/ и частични протези, репаратури и протези над импланти. Материалът е лесен за работа и се полира много добре, придобиват идеална гладкост. Това от профилактична гледна точка:

  • не задържат бактерии, а от там намалява рискът от развитие на инфекции, ранички и гъбички
  • заболявания на лигавицата под протезата, което е често наблюдавано явление при обикновените пластмасови протези

При отпадане на естествените зъби могат да бъдат добавяни зъби към протезата. Поправката се прави с материал оригинален на VORTEX.

Термосенс протезите са гъвкави и в същото време стабилни при дъвкателни движения. Тази стабилност предпазва подлежащият алвеоларен гръбен / костното било, което държи и върху което се намира протезата/ от „стопяване“ с времето. Това е неминуемо бързо развиващо се явление при обикновените пластмасови протези.

Термосенс протезите отговарят на най-високите изисквания за комфорт, здравина, естетика и стабилност във времето до този етап от развитието на съвременната стоматология в изработването на плакови протези.

Харесахте ли страницата? Споделете я!